Varför ska man köpa en begagnad mobil?

kvinna håller i en mobiltelefon

Att byta mobil kan numera vara en ganska komplicerad sak. Mobilmarknaden är gigantisk och det känns som det dyker upp nya märken varje vecka. Det som borde vara kul har förvandlats till något som kan kännas både motigt och förvirrande.

Dessutom får man betala ganska rejäla summor om man ska ha en ny mobil. Priserna stiger för varje ny version som släpps av de större märkena, och då gäller det att kunna hänga med i samma takt med plånboken.

För den som vill slippa betala en förmögenhet för sin mobil finns det dock alternativ: att köpa en begagnad. Betydligt bättre inte bara för plånboken utan även utifrån andra aspekter. Att köpa begagnat är snällt mot miljön. Soporna blir färre och den miljöpåverkan som sker vid tillverkningen dras också ner.

Vad utmärker en begagnad mobil från Refurbly?

En begagnad mobil från Refurbly är som att köpa en ny, fast till ett lägre pris. Och här ska vi förklara varför.

Den viktigaste frågan för den som köper en mobil är givetvis om den fungerar. Detta gäller oavsett om den är ny eller begagnad. Och för den som köper en begagnad finns ytterligare en fråga, kommer den här mobilen fungerar lika bra som om den hade varit ny?

För den som köper från Refurbly är svaret ja, på båda dessa frågor. Din mobil kommer fungera, och dessutom lika bra som om du hade köpt den ny direkt från fabriken.

Att köpa en redan använd mobil från Refurbly innebär inte samma sak som att bara köpa en begagnad mobil från vem som helst. Innan vi säljer mobilen går vi nämligen igenom den och ser till att den är som i nyskick. Vi renoverar den, vilket innebär:

  • Reparation
  • Fabriksåterställning
  • Kontroller och tester enligt standardiserade processer

Du kan dessutom vara säker på att batteriet alltid har minst 85% kapacitet.

Och vi kan vår sak. Vi på Refurbly har lång erfarenhet av att renovera och reparera mobiler och vi har genom åren hjälpt tusentals med kunder. Sedan 2014 driver vi serviceverkstaden Mobilverkstan i Örebro och i augusti 2019 startade vi Refurbly.se. Du kan vara säker på att få professionell hjälp av tekniska utövare som har många års erfarenhet i ryggen. Vi gör alltid vårt yttersta för att våra kunder ska få så bra telefoner som möjligt.

Mobilverkstan i Örebro

Miljö- & prismedvetenhet

Om du använder en tjänst som Refurbly kommer du samtidigt att göra ett miljömedvetet val. Tänk på alla nya telefoner och hur mycket elektronik var och varje enhet innehåller. Inte nog med det, nivåerna av ädelmetaller som till exempel en iPhone innehåller är väldigt höga.

Med andra ord, väljer du att köpa en begagnad telefon hos Refurbly kommer du att bidra till en grönare värld och ta ansvar när det kommer till att använda jordens resurser på ett hållbart sätt. Vi tror att detta är den rätta typ av konsumtion vi ska rikta oss till, speciellt nu när debatten om klimatet har nått sådana höjder. Vi alla kan göra något!

Inte nog med att du är en aktiv deltagare i ett mer hållbart levande på jorden, du kan även se dig själv som en mera prismedveten konsument genom att handla en begagnad telefon. I och med att det inte är en fabriksny telefon som annars hade varit prissatt långt över vad telefonen är värd, kan du bekvämt leva med insikten om att du troligtvis sparat tusentals kronor på att använda vår tjänst.

Räkna med att du på så vis redan har sållat bort alla de andra lågprisalternativ och istället gått på det som säkerligen är mest prisvärt. Skulle det även hända något med din telefon (ta i träd), kommer du med all sannolikhet inte känna en lika stor ”förlust” som om du hade köpt en sprillans ny mobil som precis kommit ut på marknaden.

Tryggt och säkert köp

När man överväger att köpa en begagnad mobil måste man alltså vara mycket noga med vem man handlar av. Att köpa en mobil av vem som helst kan vara riskabelt. Visst, priset är lockande men hur vet jag var mobilen kommer ifrån? Är den äkta? Har den några dolda fel? Och den största skräcken, den är väl inte stulen?

Att köpa en begagnad mobil är heller inte samma sak som att köpa en från Refurbly. Förutom att mobilen är reparerad ger vi ger dig också samma trygghet som om du hade köpt en ny. Leveranstiden är på 1-3 dagar, och du har både garanti och ångerrätt. Så du kan känna dig helt säker på att du får det du betalar för, vilket man inte alltid kan när man köper från någon okänd person.

Vi är också noga med att du redan innan ditt köp vet vad du får. Du riskerar därför heller aldrig att få några obehagliga överraskningar när du packar upp mobilen från lådan. På vår sida markerar vi tydligt i vilket skick mobilen är. Vi säljer visserligen enbart kvalitet, och alla våra mobiler är i bra skick. Men vi vill ändå vara öppna och visa på små skavanker som trots allt uppkommer vid naturlig användning. Oavsett hur välskött mobilen än är. Det handlar om sådant som skrapmärken och repor, men inga sprickor. Även om många av våra mobiler är i sådant skick att de faktiskt ser helt oanvända ut, vill vi ändå kunna lämna den här garantin till våra kunder. Så till och med för minsta, knappt synbara skråma, är vi givetvis noga med att uppge det.

Avslutande ord

Så oavsett om du vill köpa en mobil till dig själv, som present eller till ditt barn hittar du det du letar efter hos Refurbly. Det finns ingen anledning att spendera mer än du behöver när du kan få exakta samma sak hos oss för ett betydligt lägre pris! 📱

0