Spara batteri på din iPad – våra 4 bästa tips

Apples iPad har många olika användningsområden – surfplattan kan användas till allt från film och spel till jobb eller plugg.

Precis som med andra enheter kan iPads batteri däremot tömmas snabbt, och glädjen av surfplattan vänds snabbt till frustration. Särskilt när du upplever en skillnad i batteritid från att du köpte den till nu. I det här blogginlägget går våra kompisar på TechBuddy igenom deras fyra bästa tips på hur du sparar batteri och förlänger batterilängden på din iPad.

1. Ändra ljusstyrka på skärmen

Det som drar mest batteri från en iPad är att ha full ljusstyrka igång på skärmen. Ljusstyrkan justeras även automatiskt via en funktion i inställningar som heter “Automatisk ljusstyrka”, men ofta blir skärmen ljusare än vad som behövs. Du bör alltså justera ljusstyrkan och hålla din skärm på så låg ljusstyrka som möjligt. Detta gör du enkelt genom att dra upp från skärmens nedre del, så dyker reglaget för ljusstyrka upp.

2. Slå på “Stör ej”-funktion

Använder du din iPad som en sekundär enhet, utöver din iPhone exempelvis? Då kan det vara så att vissa notifikationer, såsom mail-notifikationer eller Facetime-samtal, inte är lika viktiga för dig att få på din iPad som din andra enhet. För att undvika att dessa notifikationer, som lyser upp din skärm vid varje avisering och därmed drar av batteriet, kan du slå på “Stör ej” i Inställningar.  

personlig tekniker
Genom inställningar i din iPad kan du se till att surfplattans batteri håller längre. Fråga en TechBuddy om hjälp om du inte vet hur du gör.

3. Slå av “Uppdatera bakgrundsappar”

I princip alla appar som du laddar er gör någon form av uppdatering av innehållet i bakgrunden, även fast du inte är inne i appen. Detta kan dra mycket batteri, och om du har appar som du sällan använder kan du slå av “Uppdatera bakgrundsappar” i Inställningar. Ju fler appar du stänger av det på, desto mer batteri sparar du.

4. Justera platstjänster

Precis som punkten om appar med bakgrundsuppdatering, finns det appar som använder din plats trots att appen inte är igång. Detta drar även mycket på batteriet. I Inställningar kan du justera platstjänster för varje app på din iPad. Försök justera så många appar som möjligt till “Aldrig” eller “Bara medan appen används”. Kom däremot ihåg att vissa appar fungerar dåligt utan platsinformation, så vissa bör fortfarande vara påslagna.

💡Bonustips från TechBuddy: Kontrollera din batterianvändning

Ett annat användbart tips är att gå till Batteri under Inställningar och se vilka appar som äter upp mest batteri under en 24-timmars- eller sju-dagarsperiod. Om du märker något ovanligt här bör du kontrollera inställningarna för appen eller ta bort den helt.

Fler frågor om iPad, batteri eller annat?

Hör av dig till våra teknikexperter på TechBuddy som kan ge dig support på plats i ditt hem. Över 70 000 nöjda kunder har använt sig av deras tjänst, som är berättigad RUT-bidrag. De är redo att svara på alla frågor du kan tänkas ha!

0