Hur du förlänger batteritiden på din iPhone

laddare till iphone

En iPhone är en liten dator som förbrukar mycket energi. De flesta laddar sin iPhone minst en gång per dygn, men ibland oftare.

Man vill ju gärna kunna använda sin telefon en hel dag utan att behöva släpa med sig laddare eller powerbanks. För att uppnå detta så behöver man dels ha en iPhone med ett bra batteri, samt se till att inte ha igång allt för många batterikrävande processer i telefonen.

Vårt första tips är enkelt och konkret – håll din iPhone varm. Eller rättare sagt, undvik att din telefon blir nedkyld. När batteriet blir kallt så minskar tillfälligt spänningen och har man redan lite laddning kvar så finns risken att kylan gör att batteriet dör helt. Man kan exempelvis ha telefonen i fickan när man är ute i kylan och använda hörlurar. Med hjälp av Siri kan man kontrollera de flesta funktioner utan att behöva ta upp telefonen ur fickan.

Använd flygplansläget för att spara på batteriet

Har man lite batteri kvar på telefonen och saknar tillgång till laddare, så kan man med fördel sätta telefonen i flygplansläge. Ofta är det nämligen telefonens sändare och mottagare av datatrafik som förbrukar mycket batteri. Dessa funktioner stängs ju av i samband med att man sätter telefonen i flygplansläge. Se bara till att spara ned dina favoritlåtar på Spotify så att dessa kan lyssnas på i offline-läge. Då kan du fortfarande lyssna på musik, kolla på dina bilder och skriva anteckningar, med mera.

Anpassa skärmens ljusstyrka för att spara på batteriet

Ytterligare en sak som kostar mycket i batteritid är skärmens ljusstyrka. När man befinner sig ute i starkt solljus så behöver man ganska mycket ljusstyrka på skärmen för att kunna se bra. Men när man är inomhus, i lite mindre ljus, så kan man med fördel dra ned ljusstyrkan för att spara på batteriet. En annan smart funktion är att använda “True Tone”, där telefonen själv känner av ljuset där du befinner dig och anpassar ljusstyrkan på skärmen efter den.

Om du köper en begagnad telefon – håll koll på batteriets status

När du köper en begagnad telefon så är det viktigt att kolla upp batteriets hälsa så att kapaciteten fortfarande är bra. Köper du en begagnad mobiltelefon från Refurbly så är det garanterat 80% kapacitet på batteriet i mobilen. Det här kan du enkelt kolla upp i inställningarna i telefonen. Klicka dig vidare till Batteri, sedan Batterihälsa. Du behöver ha iOS 11 eller senare för att se mobilens batterihälsa.

0