Därför blir mobilbatterier sämre med tiden

mobil med lågt batteri

Alla batterier har en begränsad livslängd. Livslängden kan dock variera kraftigt beroende på hur batteriet används. När det gäller batterier i mobiltelefoner så är det alltså en stor skillnad på att låta telefonens batteri ladda ur innan man laddar det fullt, jämför med att ladda det lite i taget och lite då och då. Vill man ha ett batteri som håller länge så ska man se till antalet laddningar minimeras. Man bör också i möjligaste mån undvika snabbladdare, då dessa bidrar till att minska batteriets livslängd.

Det märks när batteriet behöver bytas

Man märker tydligt om batteriet på telefonen börjar bli dåligt och behöver bytas. Dock kan det vara problematiskt att avgöra statusen på batteriet om man köper en begagnad mobiltelefon. I regel så behöver man använda telefonen ett tag innan man får en uppfattning om hur bra eller dåligt batteriet fungerar. I övrigt är det relativt enkelt att avgöra en mobiltelefons skick.

Förutom batteriet är det främst skärmen som slits genom långvarigt användande och kan ha sprickor eller repor i glaset. Alltså något man enkelt ser med en visuell inspektion av produkten. När det gäller övriga komponenter i telefonen så håller dessa på lång sikt och behöver mycket sällan bytas ut.

Moderna mobiltelefoner kräver avancerade batterier

Sedan lanseringen av Apples första iPhone har utvecklingen gått stadigt framåt. Tittar vi ännu längre tillbaka i tiden och ser vad det fanns för batterier i de gamla klassiska telefonerna, med en mycket mindre digitalskärm, så kunde dessa användas uppåt en vecka på en och samma laddning. iPhone och andra smartphones har naturligtvis en helt annan energiåtgång. Att hålla skärmen igång och upplyst förbrukar energi, men också alla de interna processer som sker i telefonen.

En smartphone idag är att likna vid en dator men i mycket mindre format. Batterierna ser idag helt annorlunda ut, har betydligt högre kapacitet men används samtidigt på ett annat sätt än förr. Genom att gå in på telefonens inställningar kan man också få en enkel överblick över vilka appar och processer som står för mest batteriåtgång. Kanske hittar man appar som man egentligen inte behöver och kan ta bort dessa. Bara där har man sparat livslängd på sitt batteri.

Köp din begagnade mobiltelefon hos Refurbly och få ett bra batteri

När du köper din begagnade mobiltelefon från oss på Refurbly så garanterar vi minst 85% batterikapacitet. 85% batterikapacitet innebär att batteriet har riktigt bra återstående livslängd och är samma nivå som exempelvis Apple själva har när du säljer begagnade telefoner. Vi går igenom telefonen grundligt och testar bland annat batteriet. Batterier byts vid behov ut mot nya. Dessutom lämnar vi 2 års garanti på våra renoverade mobiltelefoner. Vi vill att du ska känna dig 100% trygg med ditt köp.

Alla telefoner vi säljer har fått en grundlig översyn och renoverats vid behov. Det innebär att det blir helt annorlunda att köpa en mobiltelefon hos oss jämför med att köpa en telefon via en privatannons. Hos oss får du en garanti på 24 månader och kan känna dig trygg med att mobiltelefonen lever upp till dina förväntningar. Annars kan det bli en dyr historia om telefonen du köpt privat visar sig ha exempelvis ett dåligt batteri.

0